4.8/5 - (12 votes)

Управление на имоти в Airbnb и Booking

Как да изберем фирма за управление на апартаменти и отдаване на краткосрочни наеми в платформите Airbnb и Booking.com?

Има няколко неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате компания за управление на апартаменти и краткосрочно отдаване под наем в Airbnb и Booking.com. Първо, разгледайте отзивите за компанията. Какво казват предишните наематели за своя опит? Важно е също така да разгледате таксите, свързани с отдаването на апартамент под наем чрез компанията. Има ли някакви допълнителни такси за неща като почистване или поддръжка? И накрая, не забравяйте да попитате за политиките на компанията по отношение на анулирането и възстановяването на суми. Какво се случва, ако се наложи да отмените резервацията си? Ще ви бъде ли възстановена цялата сума? Като вземете предвид тези фактори, можете да изберете най-добрата възможна компания за вашите нужди.
Виж повече:

Да дам апартамента си на дългосрочен наем или да го предложа в платформите Airbnb и Booking.com?

Ако обмисляте да дадете апартамента си под наем, трябва да вземете предвид няколко неща. Интересувате ли се от дългосрочно отдаване под наем или предпочитате да го предлагате в Airbnb и Booking.com.com? И двата варианта имат своите плюсове и минуси. Дългосрочните наеми обикновено са по-стабилни, но Airbnb и Booking.com.com могат да осигурят повече приходи. В крайна сметка решението зависи от личните ви предпочитания и нужди. Ако сте отворени към идеята за краткосрочно отдаване под наем, тогава използването на Airbnb и Booking.com.com може да бъде чудесен начин за получаване на допълнителен доход. Каквото и да решите, не забравяйте да направите проучване, за да можете да намерите подходящия за вас вариант.

Апартаменти в София се търсят в платформите Airbnb и Booking.com.com не само в Центъра.

Airbnb и Booking.com.com са две популярни онлайн платформи, които позволяват на хората да търсят и резервират ваканционни имоти под наем в цял свят. Въпреки че Airbnb и Booking.com.com предлагат голямо разнообразие от възможности за наемане на имоти в София, центърът на града не е единственият район, в който можете да намерите имоти, обявени в тези платформи. В много квартали на София има редица обяви в Airbnb и Booking.com.com за нощувки, които намират своите клиенти.

Предимства на краткосрочните наеми на апартаменти в платформите Airbnb и Booking.com

Airbnb и Booking.com.com промениха правилата в сектора на настаняването, като позволиха на хората да отдават жилищата си под наем за кратък период от време. Това откри нов начин за пътуване, тъй като сега хората могат да отседнат в дома на местен жител, а не в хотел. Това споразумение има няколко предимства. Първо, често е по-евтино да наемете жилище в Airbnb или Booking.com.com, отколкото да отседнете в хотел. Второ, можете да получите по-автентично преживяване, като отседнете в дома на местен жител. Можете да научите повече за района от домакина си и да получите вътрешни съвети за това къде да отидете и какво да видите. И накрая, имотите в Airbnb и Booking.com.com обикновено са по-уникални от тези в хотелите, така че можете да намерите място, което наистина отговаря на вашия стил и индивидуалност. Независимо дали търсите евтино място за отсядане или автентично преживяване, Airbnb и Booking.com.com си заслужават да бъдат разгледани.

Виж повече:

Имаме клиент с 8 апартамента, които управляваме в Airbnb и Booking.com – няма ограничение в бройката апартаменти, за които може да се погрижим

Ни семе компания за цялостно управление на имоти, която е специализирана в отдаването под наем в Airbnb и Booking.com. Разполагаме с екип от опитни професионалисти, които ще се погрижат за всички детайли – от обявяването на апартамента ви до управлението на запитванията на гостите, почистването и поддръжката на имота. Осигуряваме и денонощна поддръжка, така че винаги можете да се свържете с нас, ако имате въпроси или притеснения. Най-хубавото е, че няма ограничение за броя на апартаментите, които можем да управляваме – така че независимо дали имате един апартамент или цяла сграда, ние можем да ви помогнем да увеличите приходите си от наем и да сведете до минимум нивата на стрес! Свържете се с нас днес, за да научите повече за нашите услуги.

От отдаване на краткосрочен наем в платформите Airbnb и Booking.com може да се печели и двойно повече отколкото от дългосрочен наем

Ако искате да получавате допълнителни приходи от имота си, може би се чудите дали да изберете традиционния начин за дългосрочно отдаване под наем или да опитате нещо ново, например да го предложите в платформите Airbnb и Booking.com. Въпреки че и двата варианта имат плюсове и минуси, едно е сигурно – краткосрочните наеми често могат да ви донесат повече пари, отколкото дългосрочните. Имотите, обявени в платформите Airbnb и Booking.com, могат да печелят до два пъти повече от тези, обявени за дългосрочно отдаване под наем. Разбира се, има няколко неща, които трябва да имате предвид, ако обмисляте да обявите имота си в сайт за краткосрочно отдаване под наем. Трябва да сте подготвени за по-висок оборот, което означава повече почистване и поддръжка, а също така трябва да се уверите, че имотът ви се намира на желано място. Но ако сте готови да положите допълнителен труд, това може да си заслужава!

Отдаването на апартамент за жилищни нужди на дългосрочен наем и  краткосрочните наеми в платформите Airbnb и Booking.com се облагат по различен начин. Свържете се с нас и ще ви консултираме за всичко свързано с данъчното облагане на приходите от вашите имоти

Управление на имоти София е фирма, която предоставя услуги, свързани с данъчното облагане на доходите от вашите имоти. Компанията предлага два вида услуги: дългосрочно отдаване под наем и краткосрочно отдаване под наем. Услугата за дългосрочно отдаване под наем е предназначена за тези, които искат да отдадат апартамент под наем дългосрочно, а услугата за краткосрочно отдаване под наем е за тези, които искат да отдадат апартамент под наем краткосрочно чрез Airbnb или Booking.com. Ние ще ви консултираме за всичко, свързано с данъчното облагане на доходите от вашите имоти, така че да сте сигурни, че извличате максимална полза от инвестицията си. Свържете се с нас още днес, за да научите повече за нашите услуги.

Освен управление на апартаменти за краткосрочни наеми в платформите Airbnb и Booking.com, Управление на имоти София може да намери дългосрочни наематели за вашия апартамент, офис, склад, гараж или бизнес сграда

Имаме богат опит в управлението на имоти за краткосрочно отдаване под наем в платформите Airbnb и Booking.com, така че знаем какво е необходимо, за да намерим надеждни и отговорни наематели. Ще работим с вас, за да определим конкретните ви нужди, а след това ще използваме широката си мрежа от контакти, за да намерим подходящия наемател за вашия имот. Ангажираме се да осигурим най-високо ниво на обслужване и ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че имотът ви ще бъде отдаден под наем на квалифициран наемател своевременно. Свържете се с нас още днес, за да научите повече за нашите услуги.

Потреблението на нощувки в платформите Airbnb и Booking.com в България и по света нараства всяка година

С нарастването на популярността на платформите Airbnb и Booking.com се увеличава и търсенето на услуги за управление на имоти. В София, компаниите за управление на имоти отчитат увеличение на броя на запитванията от потенциални клиенти, които искат да обявят имотите си в тези платформи. Докато някои собственици на имоти се притесняват от потенциалните рискове, свързани с отдаването на имота им под наем, други виждат в това възможност за получаване на допълнителни доходи. С помощта на компания за управление на имоти собствениците на имоти могат да бъдат сигурни, че имотът им ще бъде добре поддържан и че гостите ще имат положително преживяване. Освен това компаниите за управление на имоти често предлагат отстъпки от наемните цени за имоти, които са регистрирани в тяхната платформа. Тъй като търсенето на услуги за управление на имоти в София и по света продължава да нараства, нараства и необходимостта от опитни професионалисти, които могат да предоставят тези услуги (имондисване).

Виж повече:

Приходите от апартамент, предлаган в платформите Airbnb и Booking.com е около 5% от цената на имота на година, колкото е и в другите столици

През последните години популярността на платформите Airbnb и Booking.com нарасна експоненциално. Все повече хора използват тези уебсайтове, за да отдават под наем своите апартаменти, къщи и дори стаи в домовете си. В повечето столици приходите от апартамент, предлаган в Airbnb или Booking.com, са около 5% от цената на имота годишно. Това съответства на приходите, генерирани от други платформи за краткосрочно отдаване под наем. Това е с над 50% повече от традиционния дългосрочен наем.

Когато отдава един апартамент в платформите Airbnb и Booking.com собственикът дължи патентен данък

Когато отдава апартамент под наем в платформите Airbnb и Booking.com, собственикът дължи патентен данък. Този данък е процент от общата сума, получена от отдаването под наем, и се плаща на града, в който се намира имотът. Размерът на дължимия данък варира в зависимост от града и имота, но обикновено е между 50 лв. и 800 лв. на година. В някои случаи собственикът може да е отговорен и за плащането на допълнителни данъци, като например ДДС или туристически данък. Тези данъци обаче обикновено не са толкова високи, приходът от краткосрочни наеми значително по-висок от стандартния дългосрочен наем.

Обзавеждането на апартаментите, предлагани в платформите Airbnb и Booking.com се износва много по-бавно отколкото при стандартния наем

Обзавеждането в тези апартаменти се износва много по-бавно, отколкото в стандартните апартаменти под наем, което се дължи на това, че гостите най-често прекарват повечето си време из града. В резултат на това ще можете да се наслаждавате на апартамента си в продължение на много години, без да се притеснявате за подмяна на мебелите или подовата настилка. Така че, ако търсите инвестиция, която ще продължи дълго, помислете за апартамент на някоя от тези платформи.

Най-често гостите отсядат в апартаментите, предлагани в платформите Airbnb и Booking.com, за между два дни и седмица

Когато планират пътуване, много хора вече използват Airbnb и Booking.com за настаняване. Тези платформи предлагат широка гама от апартаменти, което улеснява намирането на място, отговарящо на вашите нужди. Най-често гостите отсядат за период между два дни и една седмица. Това им дава достатъчно време, за да разгледат местността и да се насладят на всичко, което тя предлага. Независимо дали търсят уютно място, което да им помогне да разгледат града, или искат да работят на спокойствие, докато обикалят света, със сигурност ще го намерят в Airbnb или Booking.com.

В апартаментите, предлагани в платформите Airbnb и Booking.com, отсядат чужденци, но и много българи

Платформите Airbnb и Booking.com са популярни сред много хора, които търсят апартаменти, в които да отседнат, когато пътуват. Тези платформи не само предлагат голямо разнообразие от апартаменти на различни места, но и често предоставят значителни отстъпки. В резултат на това не е изненадващо, че както чужденците, така и българите често използват Airbnb и Booking.com, когато планират пътуванията си. Въпреки че Airbnb и Booking.com имат някои сходства, съществуват и някои важни разлики. Например, Airbnb предлага по-широк избор от апартаменти, докато Booking.com често предоставя по-добри отстъпки. Независимо от това коя платформа ще изберат обаче, със сигурност и в двете гостите могат да намерят апартамент, който отговаря на техните нужди и бюджет.

Защо да избера да отседна в апартамент, предлаган в платформите Airbnb и Booking.com, а не в хотел

Когато става въпрос за намиране на място за престой по време на пътуване, имате много различни възможности за избор. Хотелите винаги са популярен избор, но все повече хора избират да отседнат в апартамент, който резервират чрез Airbnb или Booking.com.com. Има няколко причини, поради които това става все по-популярно. На първо място, престоят в апартамент може да бъде по-рентабилен от този в хотел. Освен това може да разполагате с повече пространство в апартамент, което може да е чудесно, ако пътувате със семейство или група приятели. Освен това в апартаментите често имате достъп до кухненски съоръжения, което може да ви спести пари за храна. Когато отсядате в апартамент, ще получите и по-автентична представа за местния район. Ще можете да живеете като местен жител, вместо да сте затворени в стените на хотелска стая. Така че, ако търсите уникален и рентабилен начин за пътуване, не забравяйте да разгледате апартаментите в Airbnb и Booking.com.com.

Винаги можете да ползвате апартамента си и да приемете в него приятел или роднина, като за този период предлагането на имотът ви в платформите Airbnb и Booking.com ще бъде на пауза

Това означава, че ако ви гостува приятел или роднина, можете да използвате апартамента си и да го настаните там, като за този период имотът ви няма да се предлага в Airbnb или Booking.com. А това не може да стане при отдаването на апартамента на дългосрочен наем. Ако искате дори може да отдавате апартамента си през половината година и да се отдадете на пътешествия, а през другата половина да си живеете в него.

Няма опасност да не си получите наема от Airbnb

Платформата Airbnb е чудесен начин да отдадете имота си под наем. Получавате парите за целия престой, след като гостът се настани, а в края на месеца плащате на Управление на имоти София. Това означава, че няма опасност да не получите наема си от Airbnb. Освен това можете да сте сигурни, че имотът ви ще бъде добре поддържан и почистван от Управление на имоти София.

Кой отстранява евентуалните дребни повреди на имота, който отдавам на краткосрочен наем в платформите Airbnb и Booking.com?

Случвало ли ви се е да пристигнете в имота си под наем и да установите, че предишните наематели са причинили щети? Не се притеснявайте, това се случва по-често, отколкото си мислите! И макар че винаги можете да отстраните щетите сами и да ги приспаднете от гаранционния депозит, понякога е по-лесно да ни оставите да се справим. Срещу незначителна такса ние ще дойдем и бързо ще отстраним всички дребни повреди, така че да можете да се наслаждавате приходите си, без да се притеснявате за нищо! Независимо дали става въпрос за счупена лампа или разхлабена дръжка на вратата, ние ще се погрижим за всичко за нула време. Така че не се притеснявайте – ние имаме грижата и за това!

Кой заплаща режийните разходи?

Разходите за електричество, вода и отопление на апартаментите, предлагани в платформите Airbnb и Booking.com, се поемат от собственика на имота, както и разходите за подмяна на чаршафите и кърпите. Дори и след покриването на тези разходи краткосрочните наеми са много по-изгодни от дългосрочните. Средната цена за нощувка в апартамент под наем в Airbnb в София е 80 лв., докато средният месечен дългосрочен наем на тристаен апартамент в центъра е 1200 лв. Като се има предвид, че повечето наеми в Airbnb се резервират за поне три нощувки, собственикът на имота може да реализира значителна печалба. Освен това собственикът на имота може да избере да отдава апартамента под наем при свои собствени условия, без да се притеснява за дългосрочен договор за наем. В резултат на това краткосрочните наеми предлагат значително финансово предимство пред дългосрочните.
Виж повече:

За услугите си по управление на апартаменти в платформите Airbnb и Booking.com Управление на имоти София получава 18% от прихода на собственика на имота

Тъй като търсенето на краткосрочни наеми продължава да расте, все повече собственици на имоти се обръщат към професионални компании за управление, които да се занимават с логистиката на техните обяви. Управление на имоти София е една от тези компании, която предлага апартаментите на своите клиенти платформите Airbnb и Booking.com. За всяка обява компанията начислява процент от общия приход. В замяна Управление на имоти София се занимава с всички аспекти на обявата – от създаването на обявата до взаимодействието с гостите. Този подход е идеален за заети собственици на имоти, които искат да отдават под наем жилищата си, без да се занимават с ежедневното управление. А с 18% дял на компанията от приходите от всяка обява е ясно, че Управление на имоти София предоставя ценна услуга на своите клиенти.

Кой възстановява щетите на апартамента, причинени от гости

Airbnb и Booking.com са две от най-популярните платформи за отдаване под наем на ваканционни имоти. И двете предлагат политика за възстановяване на средства при щети в апартамента, причинени от гостите. Политиката на Airbnb покрива щети до 1000 долара, а тази на Booking.com – до 500 долара. Политиката на Airbnb изисква да подадете иск в рамките на 24 часа след настаняването и да предоставите снимки на щетите. Политиката на Booking.com изисква да подадете претенция в рамките на 48 часа след напускане на хотела и да предоставите снимки и описание на щетите. Ако предявите валиден иск, Airbnb ще ви възстанови сумата в рамките на 14 дни, а Booking.com ще ви възстанови сумата в рамките на 7 дни. Ако имате въпроси относно тези правила, можете да се свържете се с Airbnb или с отдела за обслужване на клиенти на Booking.com.

Какъв процент от приходите на домакина удържат платформите Airbnb и Booking.com?

Airbnb и Booking.com са два от най-популярните уебсайтове за намиране на ваканционни жилища под наем. Както Airbnb, така и Booking.com начисляват такса за обслужване на собственика на имота, а също така задържат част от таксата за наем. Airbnb удържа около 15% от общата сума за наем, а Booking.com – между 16% и 17%. Въпреки че това може да изглежда много, важно е да се помни, че тези уебсайтове предоставят ценни услуги. Те популяризират имотите сред широка аудитория и обработват всички плащания за собственика на имота. Освен това те осигуряват поддръжка на клиенти и помагат за разрешаването на всякакви проблеми, които могат да възникнат. В резултат на това техните такси обикновено се считат за справедливи.

Мога ли да приемам гости и от двете платформи – Airbnb и Booking.com?

Airbnb и Booking.com са два от най-популярните уебсайтове за отдаване под наем на ваканционни имоти. И макар че гостите и от двата сайта могат да дойдат в апартамента ви едновременно, това изисква известно планиране. Първо, трябва да се уверите, че календарите на Airbnb и Booking.com са синхронизирани. По този начин ще избегнете двойни резервации. След това ще трябва да създадете система за работа с ключове. Може във вашия апартамент да идват гости едновременно и от Airbnb и от Bookoung.com, но за целта е нужен софтуер, който ние от Управление имоти София използваме. Ако разполагате с входна система с клавиатура, можете да дадете на всеки гост собствен код. В противен случай ще трябва да се уверите, че сте на разположение, за да предадете ключовете при пристигането на гостите. И накрая, ще трябва да снабдите апартамента си с достатъчно кърпи, спално бельо и тоалетни принадлежности за всички гости. С малко подготовка едновременното посрещане на гости от Airbnb и Booking.com може да бъде лесно!

В управляваните от нас апартаменти допускаме гости за поне 2 нощувки – така снижаваме разходите за почистване и филтрираме нежелани гости

Когато става въпрос за управлението на нашите апартаменти, ние прилагаме няколко ключови правила, за да намалим разходите и да гарантираме приятното изживяване на нашите гости. Една от тези политики е, че позволяваме на гостите да останат само за минимум две нощувки. Това може да изглежда като дреболия, но е от голямо значение, когато става въпрос за разходите за почистване. Освен това то помага да се филтрират гостите, които може да търсят апартамент за партита или които по друг начин не са подходящи за нашия имот. Въпреки това смятаме, че по-голямата част от нашите гости така или иначе търсят по-дългосрочен престой, така че тази политика не е оказала отрицателно въздействие върху бизнеса ни. Всъщност тя ни помогна да запазим разходите си и да поддържаме високо ниво на качество за нашите гости.
Откакто апартаментът ми се дава на краткосрочни наеми в платформите Airbnb и Booking.com, получавам двойно повече от наема, който взимах преди
Прочетете повече
Като собственик на имот винаги търся начини да увелича приходите си от наем. Когато научих, че апартаментът ми може да бъде обявен в платформите Airbnb и Booking.com, видях възможност да увелича значително приходите си. Като предоставих имота си за краткосрочно отдаване под наем, успях да удвоя наема, който получавах досега. Това не само улесни покриването на месечните ми разходи, но и ми позволи да спестявам за бъдещи инвестиции. Като човек, който винаги търси начини да подобри портфолиото си от имоти, съм благодарен, че открих такава изгодна възможност за отдаване под наем.
За мен беше важно с прихода от апартамента ми да мога да си изплащам ипотеката. Благодарение на Управление на имоти София това се получава. Много съм доволна от краткосрочните наеми в платформите Airbnb и Booking.comЗа мен беше важно с прихода от апартамента ми да мога да си изплащам ипотеката. Благодарение на Управление на имоти София това се получава. Много съм доволна от краткосрочните наеми в платформите Airbnb и Booking.com
Прочетете повече
Когато реших да си купя апартамент в София, знаех, че искам да мога да покривам ипотеката си с приходите от отдаването му под наем. Направих проучване и открих Управление на имоти София, които обещаха да се погрижат за всичко вместо мен, за да мога да се съсредоточа върху други неща. Те не ме разочароваха! В рамките на няколко месеца, след като апартаментът ми беше обявен в Airbnb и Booking.com, получавах достатъчно приходи от наем, за да покривам вноските по ипотеката си. Много съм доволна от услугите, които Управление на имоти София ми предостави, и бих ги препоръчала на всеки, който търси безпроблемен начин да отдава имота си под наем.
Най-важното е, че не се занимавам с наематели. Airbnb и Booking.com довеждат гостите в моя апартамент, а Управление на имоти София се грижат за тях
Прочетете повече
Използвам услугите на Управление на имоти София от няколко години и винаги съм бил много доволен от резултатите. Те са професионални и ефективни, а най-важното е, че не се занимават с наематели. Airbnb и Booking.com водят гости в апартамента ми, а Управление на имоти София се грижи за тях. Тази договореност работи много добре за мен и бих препоръчала услугите им на всеки, който търси надеждна компания за управление на имоти.
Първоначално се опитах да давам апартамента си в Airbnb и Booking.com
Прочетете повече
Имах големи надежди, когато за първи път започнах да обявявам апартамента си в Airbnb и Booking.com. Приходите бяха много добри, но постоянно се появяваха проблеми и телефонът ми звънеше в най-неподходящите моменти. Затова се обърнах към Управление на имоти София - те се грижат за всички проблеми и аз просто не се притеснявам повече. Те са професионални, ефективни и винаги на разположение, когато имам нужда от тях. Бих ги препоръчала на всеки, който търси безпроблемен начин за управление на имота си.
Предишна
Следваща